Wednesday, December 9, 2009

Gold Coast ja Brisbane

Haikeissa fiiliksissa poistuin Sunnuntai-iltana loistavan reissun jalkeen kohti Gold Coastin Broadbeachia, joka sijaitseepi aivan Surfers Paradisen tuntumassa. Kamu Juha tuli hakemaan mut bussiasemalta ja kampilla tutustin reissaamassa olevaan Samiin ja moikkasin Jussin.

Maanantaina aktiivisena heti aamusta lahettiin seiskan maissa katsastamaan aallot koko porukalla. Eipa ollu aalloissa kehumista parin aallon paasta (johon kulu varmaan 1,5h) hanta koipien valissa palasin kampille. Lahettiin surffireissulla tutustutun Hollantilaisen Daisyn ja Samin kanssa shopping outletteihin Harbour Towniin. Eipa jaany paljon kateen sielta. Parit bikiinit.

Tiistai, niinkun joka muukin aamu alko surffauksen merkeissa. Aallot ei kylla suosinu yhtaan. Ma otin pataan minka kerkesin :) Morot naytti mulle kaapin paikan.

Iltapaiva vietettiin ihailemassa Samin ja Juhan tyttoystavan kaverin Lauran kanssa Q1:ssa, joka on siis paikan korkein rakennus. Nakoalat oli aikamoiset. Illalla kaytiin moikkaamassa Juhan tyttoystavaa Tarua, joka on toissa mun lempparivaatekaupassa City Beachissa (valahdin vihreeks kateudesta kun kuulin... voisin ostaa kaikki vaatteet sielta!).
Keskiviikkona kaytiin tutustumassa Juhan kouluun, Bond Universityyn, johon mekin muuten meinattiin menna, mut paadyttiin Sydneyyn. Vaikka meijan koulu oli hieno, niin niin oli kylla Bondikin! Tooosi iso kampus ja muhun teki vaikutuksen 50 metrinen uima-allas :)

Samaan aikaan meijan kanssa (seka Byronissa, etta Surfersissa) oli Schooliesit. 30 000 just high schoolista valmistunutta 16-18 vuotiasta ymparipaissaan. Ja naa kekkerithan ei kesta paivaa niin kun Suomessa vaan viikon ja niita vietetaan kolmessa erassa. Eli Surfersilaiset saa nauttia joka vuos kolme viikkoa :)

Keskiviikkona kaytiin about 4 kilsan kavelyretkella rannalla Samin kanssa kun Juhan ja Jussi ahers koulun kanssa. Ranta oli tynna mun lemppareita blue bottleja ja muita meduusoita (kylla, nahtiin myos myrkyllisia pinkkeja meduusoita). Kohokohta oli piikikas kala, jota ei tunnistettu, pallokalan nakonen veikkonen. Ei kuitenkaan houkutellu uimaan tommosten joukkoon. Kaikkee sita siella meressa on (haitten lisaks...). Noita meduusoita tulee rannoille kun tuulee tietysta suunnasta ja ainakin Sydneyssa se on yleisempaa iltapaivisin.

Torstaina kaytiin laheisella biitsilla Burleigh Headissa, paikka oli aivan paratiisi ja fiilista buustas viela Stand Upp Paddlaajat (jattikokosia surfflautoja, joiden paalla seistaan ja melotaan). Illalla Jussi pyys meijat mukaan sen koulukaverin synttaribileisiin. Tunkeuduttiin kampuksen bileisiin ja kavastiin pikasesti viela Broadbeachilla jatkoilla. Vasymys iski aikasin ja lahettiin nukkumaan.

Perjantai aamuna kiitin ja kumarsin ja hyppasin Brisbaneen menevaan junaan. South Brisbanessa mua vastassa oli meidan perhetutut Erkki ja Tytti. Pienen soittelukierroksen jalkeen (yritin ottaa selvaa miten saan lahetettya mun surffilaudat Suomeen...) lahettiin illalliselle Kasinolle. Pelailtiin ja kuunneltiin musiikkia puoleen yohon asti, jollon mulla ei enaa pysyny silmat auki.
Lauantaina nukuin pitkaan ja hoidin surffilauta dilemmaa. Eka Fedex sano sen maksavan pikana 280 AUD ja seuraavassa puhelussa se olikin 1200 AUD. Noh, sain viidella sadalla lopulta lahetettya laudat matkaan meriteitse. Saapi sitten naha missa kunnossa ne Suomeen tulee vai tuleeko ollenkaan.

Iltapaivalla lahettiin kohti Finnish Hallia, jossa jarkattiin perinteiset Suomalaiset pikkujoulut. Ma ilmottauduin vapaaehtoseks auttamaan ja laitettiin paikat joulukuntoon: tayteen joulukraasaa ja poyta notkumaan jouluherkuista. Bandi soitti suomalaista joulumusiikkia (haitarit ja kaikki oli). Syotiin, tanssittiin kansantanhuja ja illan kruunas arpajaiset :) Tutustuin myos Suomalaiseen Samuliin, joka on tulossa kesalla Suomeen inttiin, hassua! :) Mielettoman siisti ilta :) ... puolen yon aikaan, taysin puhkipoikki, olikin kiva lahtea nukkumaan ja pakkaamaan tavarat aamun Alice Springsiin lahtoa varten.

<3 Laura

No comments: