Wednesday, December 9, 2009

Darwin

Seuraavana aamupaivana lensinkin Darwiniin ja sain aikaseks ainoastaan kavella "kaupungilla" vahan ja bookattua reissun Kakadu National Parkiin. Kavasin myos nettikahvilassa, jossa laittelin vahan kuvia nettiin. Yritin saada "myyjalta" tietoa niitten virustorjuntasysteemista, mutta se oli mita ilmeisimmin niin pilvessa, ettei tajunnu yhtaan mitaan.

Kuumuus Darwinissa oli jotain tuskasta, ylitti taysin mun sietorajan. Lampoa oli mittarissa about 40 niin kun Alice Springsissakin, mutta erona oli aivan kasittamaton kosteus. Yhta kosteeta ei oo ollu ees Sri Lankalla tai Balilla.

Lahto Kakaduun oli klo 6 aamulla. Ensimmainen etappi oli Aboriginaalikyla, jossa meijat vastaanotettiin tervetuloseremoinialla. Sitten naytettiin miten didgeridoo tehaan. Soittamista sai testatakkin, mut eihan siita mitaan tullu, en saanu ees aanta ulos siita putkesta. Saatiin testata myos metsastysvalineita, semmosia keppeja mihin laitetaan pieni keihas, joka viskataan buffaloon rannevoimalla. Nahtiin myos kuinka tehaan paikallisia kasitoita. Yhen kassin tekemiseen menee puolisen vuotta!! Ei ihme, etta ne pyytaa kaikesta aika kovaa hintaa. Lopuks tanssittiin laksiaistanssi, hilarious!

Parin tunnin ajomatkan jalkeen pysahdyttiin jokiristeilylle Mary Riverille. Nahtiin paljon krokotiileja. Eipa tehny yhtaan mieli pulahtaa sinne sameeseen jokiveteen 4-5 metristen ja 700 kilosten jarkaleitten joukkoon. Krokotiilit ei kuulemma metsasta vaan ne odottaa, etta pahaa aavistamaton makupala tulee niitten luokse. Ja hiukopalan ei tarvii olla ees vedessa, vaan kroko voi myos hupata about kolmisen metria ylos. Joka tietysti vaatii enemman ponnisteluja kun vahan matkan paassa uiskenteleva turisti. Ei tyhmia otuksia ollenkaan. Ne myos pystyy olemaan syomatta kolmekin viikkoa (koska ne ei tee mitaan) ja veden alla kolmisen tuntia (ennatys on ollu 9h.). Tunnin tourin jalkeen pakkauduttiin taas bussiin.

...En oo muuten ikina ollu niin epamukavassa bussissa. Pomppi joka ikisesta kivenmurinastakin varmaan puol metria ilmaan, nelipyoranen bussi. Aika hassu. Ei pystyny nukkumaan, eika lukemaan.

Iltapaivalla mentiin katsomassa kallioita Ubirr Rockiin, jossa nahtiin paljon tuhansia vuosia vanhoja seinamaalauksia. Kiipeiltiin ja kuunneltiin kivilohkareen huipulla vajaa puol tuntia tuulen huminaa ja lintujen (+ lepakoitten) "laulamista" (aussilinnut ei oo mitaan sirkuttajia vaan kova-aanisia kraakkujia).

Yo vietettiin kahenhengen teltoissa, kunnon sangyissa(!!!) Kakadu National Parkin camping alueella. Ilmastointilaite oli ollu hieman kovilla ja kastellu auton takakontin.... niinpa meijan makuupussit oli litimarat. Eipa niita kylla kovinkaan paljo siella olis tarvinnu, mutta enivei.

Tokana paivana herattiin puol kuuden aikaan ja lahettiin katsomaan Jim Jim Fallsia, jossa viela nyt ei ollu vesiputousta (kuiva kausi just loppu...). Bussilla vedeltiin kuoppasta hiekkatieta ja kuunneltiin Guns n' Rosesin welcome to the junglea ja muuta aiheeseen sopivaa (ja saatiin niskaan vahan valia kylmaa vetta ilmastointilaitteesta), About puolen tunnin hilliton pomppiminen ja kaahailu oli kylla loppujen lopuks sen arvosta (unohtamatta et se piti tulla takaskin).... Jim Jim Falls on nimittain hienoin paikka tahan mennessa mita oon Ausseis nahny. Paastiin viela uiskentelemaankin kunhan oli kiipeilty eka kivien ylitse puolisen tuntia. Yks niita ainoita paikkoja missa voi ylipaataan taalla pohjosessa uida. Lahemmas joka paikka on taalla taynna krokotiileja. Agressiivisia semmosia.

Pikkasen jai harmittamaan, etta muuta ei pahemmin tehty tokana paivana. Kierrettiin autolla vahan kattomassa lintuja ja ajettiin joessa (se oli siistii). Siinapa kaikki. Ulurureissun jalkeen kuvittelin et kaikki reissut on reippailua, mut taa oli kylla aika lepposaa oloa (kallista semmosta......).

Illalla mentiin syomaan dinneria yhessa porukan kanssa ja otettiin pari drinkkia paikallisessa menomestassa (ehka meni aamuun asti). Seuraava paiva menikin mun osalta pelkastaan nukkuessa kun olin niin tolkuttoman vasyny noista reissuista. Yritin herata jo neljan maissa ja kavin suihkussa, mut loppujenlopuks paasin ylos vasta puol kuus lyoden luultavasti kaikki Juhan ennatykset :D Siina meni se paiva... hahhah :D

Havaitsin myos, etta sen lisaks etta taalla kavellaan, ajetaan ja seisotaan liukuportaissa vasemmalla puolella niin myos aterimet laitetaan poydassa vasemmalle. Kohta varmaan aletaan kirjottamaankin vasemmalla kadella.

Naille retkille kylla mahtuu mita ihmeellisempia ihmisia. Parhaita on ollu saksalaiset tytot jotka leikkas kurkut ja tomaatit kuutioiks kun tehtiin sandwiceja, Espanjalainen yliaktiivinen laakarinainen, joka ei puhunu yhtaan Englantia, tasta johtuen muun muassa kurotteli krokotiiliretkella veteen ja harhaili yksikseen. Opas joutu koko ajan pitaa sita silmalla ettei se kadonnu :D Ranskalainen kundi, joka ei tieda yhtaan englanninkielista bandia, maailman pahin aksentti, jota en meinannu yhtaan kasittaa (istuin siis sen vieressa kolme paivaa bussissa) ja lopuks se sano et mun kannattais vahan parantaa mun sanavarastoo ja ymmartamista kayttamal sanakirjaa :D:D kaiken huippu: meijan opas myos kerto naisesta joka Ulururetkella oli lahteny leirista vakisin kavellen ettimaan golden rockia. Se oli loydetti harhailemasta 1,5h myohemmin keskelta aavikkoa :D Mista naita ihmisia oikeen loytyy?? :) Kaikkee taalla oppii (ja ehka kasvaa henkisesti...)

Vika paiva Darwinissa meni kavellessa kaupungilla, ostellessa vahan joululahjoja ja kiertelemassa krokotiili cavessa. Tarkotus oli menna siella myos uiskenteleen krokojen kanssa (sukellella siis omassa pienessa altaassa krokoaltaan vieressa, tuntuu kuulemma samalta et olis siel niitten keskel...?), mutta meni niin hankalaks, etta jatin valiin. Nain vikan paivan kunniaks saatiin sitten se sadekauden eka ja odotettu kunnon ukkomyrsky illaks.

Kavasin myos medical centerissa nayttamassa tulehtunutta varvasta. Kun menin hakemaan osaa rahoista takasin (niin se taalla toimii, etta maksaa eka, sit hakee osan takas). Kysyin samalla mika cheque on joka mulle lahetettiin aikasemmin, (...jonka Ellu kiltisti lahetti mulle Surfersiin, joka saapu sen jalkeen kun olin lahteny). Sanoi, etta mun pitaa lahettaa se sille mun laakarille. MITAH?! Maksat eka kaiken, sit haet osan takas ja sulle lahetetaan shekki jonka SA lahetat sun laakarille. Missaan muualla kun taalla ei voi olla nain hankalasti asiaa tehty :D

Vika puolipaivaa Ausseissa meni coastal walkissa (joka oli yks surkeimmista mita oon nahny :D loppu tyomaahan) ja Cold Rockissa jaateloa syodessa. Ehdottomasti lemppari jatskimesta, sika hyvaa! Saa valita jatseja mita haluaa, sit karkkeja, kekseja ja kakkuja ja lopuks ne kaikki miksataan. Nam. Mun favourite kombinaatio on: aussivaniljajatski browniella ja cookie doughilla. Tiedoksi kaikille :)

Lento Singaporeen taittu Jetstarilla ja ihan vaan kaikille Jetstaria suunnitteleville: jonossa ei ollut YHTAKAAN ulkomaille matkustavaa kenella olis menny ilman ongelmia check in. Ite jouduin kaymassa lahettamassa mun singapore - bangkok lentoliput jetsarille ennen kun sain laittaa laukut menemaan. Joten siis jonotus kesti ikuisuuden ja vihasia ihmisia oli runsaanlaisesti!


<3 Laura

No comments: