Sunday, September 21, 2008

Manlyn haltuunotto

Sunnuntai 21.09.2008

Pari viikkoa hiljaiseloa. PAH! :D

Nyt on sitten kämppä hankittu ja itseasiassa asuttukin täällä jo viikko… ”perheeseen” kuuluu n. 40v pariskunta, miehen 15v tytär, kaks koiraa, kissa, ja Filippiiniläinen vaihtaritypy. Lääniä on ihan tarpeeks kaikille: kolme kerrosta ja iso takapiha (+ grilli) :D … tosin on hirveesti sääntöjäkin. Lauralle täydellinen kämppä, koska löytyy espressokone ja maidon vaahdotin!! … Tän reissun jälkeen pitää viissiin ostaa oma :D haha. Meijän huoneessa on kaks sänkyä, ISOT kaapit molemmille, lipasto, pieni pöytä, pyykinkuivausteline, lämmitin ja tuuletin J passeli meille.

Kämpänhaku olikin aika rumba. Hirvee vesisademyrsky osu sille päivälle kun oli näytot. Joutu kävelemään kaupunkia ympäri ja Lauralla hajos aamulla (tai oli hajonnut yön aikana, ei muuta tietoa) kaiken lisäks puhelin. Tosin eipä sitä vakuutus korvannu, eipä mitään tietoa miks, joten se lähti paketissa Suomeen takuuseen. On muuten ollu vakuutus (ilman omavastuuta) tarpeen. Laura on vieraillu jo kaks kertaa lääkärissä (pää ei kääntyny, kun niskat niin hajalla ja flunssa) ja Ellukin avas tänään saldon. Ja nyt ollaan molemmat kipeenä. Ellulla flunssa ja Lauralla silmätulehdus. Silmätulehdus oli odotettavissa koska monella meijän hostellissa se oli. Laura siis fiksuna oli pyytäny lääkkeet etukäteen ja tänään pyys myös Ellu varmuudeks :D Ellun epilaattorikin hajos joten sitäkin vakuutuksesta joudutaan pyytelemään.

Toissa viikko meni lähinnä juostessa kaupoissa ja hengatessa ympäriinsä…. ja muun muassa hostellin kemuissa. Jokaviikkonen BBQ-ilta oli huippu! yks hostellin asukkaista kokkas meille hamppareita ja nakkeja yms J Tuntuu, että koko ajan ollaan oltu jossain menossa! Nyt kun on viikko asuttu täällä kämpässä niin alkaa jo tuntumaan vähän normaalimmalta.

Koulusta sai alunperin semmosen kuvan, että kaikki on tosi tiukkaa, mutta eipä oo ihan kaikki putkeen menny… tosin kai se on sama joka paikassa. Info ei oo kulkenu kampuksen ulkopuolella oleville ollenkaan. Sen takia mm myöhästyttiin tervetuliasjuhlasta ja mentiin surffiturvallisuuskurssille ilman bikineitä. Noh, eiköhän se tästä. Yritetään vaihtaa kursseja niin ettei olis koulua kun ke, to ja pe. Nyt on kaikkina muina paitsi ke ja se estää täysin matkustelun. Hittolainen. Huomenna alkaa koulupukupakko ja on odotettavissa lämpimät oltavat. Puvut on normi navy jakkupuvut. Jengi on vaikuttanu rennolta ja ollaanki saatu jo kavereita jenkkilästä (Jenkkejä tuli n 60/ 200 Saksalaisii n. 40, Ruotsalaisii n. 20). Muutaman tytön ryhmä ja niitten kanssa kävästiin bilettämässäkin, rairai.

Täällä Manlyssä missä asustetaan on yhet Sydneyn hienoimmista ja surffaukseen sopivimmista rannoista! Viikonloppuna koko paikka on ihan sekasin kun oli aivan upeet ilmat eikä rannalle tai veteen meinaa mahtua. Muutenkin viime viikolla pääs hyvin nauttimaan auringosta! … surffarit on tosin vallotanu rannan vaikkei arska paisteliskaan J Mekin päästiin testailemaan surffausta, jee! Perjantaina pelkän paksun harjotuslaudan kanssa totuteltiin aaltoihin, aikamoiset on virtaukset ja rantaan ei pääse kun osasta kohdista. Tuskasta jos ees yrittää väärästä kohasta. Lauran rantautuminen kesti kymmenisen minuuttia, kun lopulta löyty aaltokohta, eikä rippi (jonkunnäkönen aallon aiheuttama rannasta poispäin menevä virtaus) :D. Lauantaina päästiin tositoimiin niin merenkäynti olikin pikkasen eri luokkaa kun perjantaina. Aallot oli sairaan isot ja tietysti ammattilaisina tultiin nassu edellä aina rantaan muutaman kuperkeikan saattelemana. Onneks lauta oli jalassa kiinni narulla, niin ei aina joutunu rannasta asti hakemaan! … vaan kieputtamaan pois jalkojen ympäriltä. On muuten rankkaa puuhaa ja ei siihen laudalle montaa kertaa parin tunnin aikana päässy seisomaan :D Nyt on lihakset jumissa ja pää täynnä hiekkaa ja suolaa :D

Viime viikko oli aikamoista biletystä, vaikka aateltiin et koulun alussa vois rauhottaa. Olis tietysti voinu käyttää aivoja :D Maanantaista se alko. Tosin sillon me passattiin ja lähettiin nukkumaan, koska ujostutti eikä kukaan tullu meille juttelemaan (Se ei ollu vaihtoehto et me oltas kellekää puhuttu). Yritettiin juoda coronat (KOULUN KAHVILASSA!), mut yhen jälkeen livistettii. Tiistaina oli coktail-bileet, jossa juteltiin jo muutamaan aasialaisen ja parin jenkkitypyn kanssa… lähettiin myös jatkoille jenkkien luo ja opetettiin tärkeimpiä Suomalaisia sanoja :D Niitten mielestä Suomi on tosi cool, haha :D Nukkumaan mentiin jo ennen puoltayötä. Olis baarijatkot ollu Shark Barissa (kuuma menomesta), mutta eipä jaksettu mennä. Keskiviikkona oli Wine & Cheese teembileet: n. 30 saapu paikalle ja jokainen kisko lautasen juustoa ja pullon viiniä vajaassa kahessa tunnissa. Siihen loppu ison osan ilta. Suomalaisina sisseinä jatkettiin vielä Steyne bariin, jossa oli karaoke ilta (Viikonloppuna iso klubi).

Torstaina shoppailtiin Warringah Mallissa. HUOM: torstaina emme bilettäneet!

Perjantaina olikin Australian Party ja wildlife show jossa nähtiin liskoja, sammakko, alligaattori, lintu ja hämähäkki. Siellä ne elukat sitten koko illan meijän seassa hengaili ja kuvia sai ottaa. Lopulta koulun BAARISSA ei ollu jäljellä kun me ja 5 jenkkiä. Lähettiin Shark Bariin jatkoille ja siellä sitten menikin mukavasti melkeen tappiin asti. Harvemmin muuten on nähty semmosta alkoholinsietoa kun meijän kanssa lähteneillä Amylla tai Deborahilla! Typyt veteli tiukkaa naamaan minkä kerkes ja me jäätiin armottomasti kakkoseks. Seuraavana aamuna surffintunnilla taidettiin silti olla väsyneempiä kun Deborah :D … Jotain on opittavaa ;D Lauantaina Lauralla loppu voimat rankan surffauksen ja auringonoton johdosta, mutta Ellu jakso vielä lähteä baarikierrokselle: Shark, Steyne ja Boatshed (vähän kun Molly). Tappiin asti meni, mutta sinnikkäästi lähettiin aamulla rannalle ottamaan arskaa (Ellu lääkärin kautta).

Illalla kokattiin makaroonilaatikkoa ja oli tarkotus lähteä katsomaan kuun nousua (kyllä, kuu nousee täällä.), mutta Jenkit peru niin eipä sitten lähetäkkään. Keskiviikkona illalla kasin maissa sattumalta mentiin rannalle juomaan yhet siiderit ennen baaria ja ihmeteltiin mikä valoläiskä meressä näky. Puol tuntia meni ja kuu oli ylhäällä taivaalla!! sairaan hienoa. Jossain vaiheessa se katos taas ja mitä kuultiin myöhemmin, niin se oli noussu uudestaan joskus kahen maissa yöllä. On tää käsittämätön paikka J Lauran FB:stä löytyy kuvia! Laitettiin tännekkin Galleriatoiminto käyntiin, ei vaan osata lisätä sinne vielä kuvia…. heh. Eiköhän me insinööreinä se muutaman viikon sisään saada kuntoon.

Jepjep, koska täällä ei ihan toi galleria toimi ja URL:t on Facebookista. Niin vaihdamme blogin sijainnin helmpompaan :)

No comments: