Sunday, September 21, 2008

New Zealand road trip part 2

1.9.08 Taupo -> Matamata -> Auckland

Päästiin kun päästiinkin alakerran pubiin asti, josta saatiin 24cl valkoviinilasilliset hintaan 1,50€. Bilejalka hiipui jo ovella kun baari oli typötyhjä. Ainoastaan bilispöytä oli varattu parille muulle matkaajalle. Puolessa välissä lasia baariin tuli vielä pari asiakasta jotka nekin suuntasivat bilispöydälle. Kulautettiin viinit kurkkuun ja päätettiin siiryä viereiseen kuppilaan. Sekin oli täysin tyhjä, joten luovutettiin ja todettiin ettei Taupossa tunneta Sunnela-käsitettä. Nukkumaan siis 22.30. Hurja bileilta.

Seiskalta pirteenä ylös ja matka kohti Matamataa (Hobbiton) ja Aucklandia. Puolentoista tunnin ajelun jälkeen maistu aamupala ja sitten kiertelemään hobittikylää. Saatiin yksityiskierros, koska muita halukkaita ei ollut. Ensin ajeltiin 15min Matamatan kekustasta keskelle yksityistä lammasfarmia ja lopulta päästiin ulos ottamaan kuvia ja ihailemaan ”Kontua” tai siis sitä kohtaa missä Kontu oli ollut. Jäljellä oli n. 10 37:sta hobitinkolosta, party tree ja lampi J Laura pikkasen riehaantu ottamaan kuvia ja niissä onkin karsimista, ettei oo kymmentä samanlaista, heh. Olo on kun Japanilaisella turistilla.

Kylän rakentamisen oli käytetty 9kk ja kuvaukset kesti 3kk. Ainoastaan Bilbon ja Frodon koloon oli tehty sisähuone, muut olivat vain lavastetta. Sisäkuvat on kuvattu Wellingtonissa. Puut on muokattu, ettei näytä paikallisilta, kukat tuotu muualta, kaikki seinät styroksia. Päätieltä kuvauspaikalle jouduttiin rakentamaan lammasfarmien läpi tie rekoille, lentäminen tilan yli kielletty lentokortin menettämisen uhalla. Uskomatonta mitä kaikkea oli jouduttu tekemään trilogian takia. Koko lysti makso $ 750 000 000 eurot saa jakamalla puolella. Kaikki oli jouduttu tekemään alusta, mikään ei saanut näyttää tästä maasta olevalta. Huhhuh.

Lopuksi poikettiin maatilan omistajan pojan juttusilla. Saatiin demonstraatio lampaan keritsimisestä ja päästiin syöttämään pikku karitsoita maitopullolla. Olipa suloisia kavereita, aika ahneita tosin.

Sydän särkyneenä söpöistä karitsoista lähdettiin Frodo -pikkubussilla koruliikkeeseen, josta shopattiin the sormus ja haltijakoruja.

Nokka kohti Aucklandin kauppoja ja ravintoloita!

Ostoksia tuli vähän tehtyä… mm uudet matkalaukut J Lauralle pieni ja Ellulle iso. Shoppauksen jälkeen oltiin aivan hajalla kun ei oltu syöty koko päivänä muuta kun aamupala. Hostelli tarjosi makkara + perunamuussi annoksen, joka otettiin isona ja bissen kera. Pakkaamisen jälkeen nukkumaan taas aikasin: ysiltä.

No comments: