Sunday, February 8, 2009

Ympäriämpäri Ausseja

Perhe lähti seuraavaks pohjois-Ausseihin Darwiniin ja me jäätiin Ellun kanssa juhlistamaan vielä koulun loppua. Ne pippalot oliki railakkaat ja mulla meni aamuun asti, Ellu oli sika kipee :( ja lähti aikasin kotiin. En meinannu pystyy kävelee seuraavana päivänä kun oli jalat niin hajalla TANSSIMISESTA...! (ennenkuulumatonta)

Lähettin pari päivää ennen joulua Surfers Paradiseen ja siellä ei ollukaan mitään muuta kun ranta ja baarit (+kaupat), eli pienoinen pettymys! … myöhemmin kuultiin et lähiseuduilla olis kyllä ollu hienoja paikkoja, mutta eipä sitä tiedetty. Bile-elämä kyllä Surfersissa oli aikamoinen……

Joulupäivänä lähettiin aamulla Brisbaneen tapaa perhettä taas. Alunperin oli tarkotus mennä Byron Bayhin, joka on kuulemma tosi siisti mesta, mutta sinä päivänä kun vanhemmat lähti Suomesta, sieltä tuli maili et myrsky on repiny katon irti hostellista... eli siis jouduttii ettii majotus uusiks, ei paljon helpottanu et meitä oli kuus henkee ja joulupyhät :D haha. Noooo Brisbanes ei ollu yhtää autoo jäljellä autovuokraamoissa ja kaikki päiväreissutkin oli lähemmäs myyty... Käytiin yhtenä päivänä vesipuistossa. Yritettiin käydä kaikki maholliset laitteet läpi mut pahimmillaan jono kesti 45 minuuttia eli vaikka mentiin heti aamusta sinne, niin käytiin vaan osassa. Kiva juttu… Isoveikka Mikan kanssa päivän vika laite oli melkeen pystysuora liukumäki, hitto et jännitti mennä siihen ja olihan selkä suhteellisen punanen sen pudotuksen jälkeen :D Päivä loppu ihan käsittämättömään kaatosateeseen ja pienimuotoseen tulvaan :D polveen asti oli vettä sen jälkeen.

Ekana päivänä kävästiin kattomassa ja halailemassa koalia Lone Pine Kola Sancturyssä. On ne vesselit tooosi ihania, vaikka ei muuta puuhannukkaan kun löhös paikallaan ja mussutti eukalyptusta. Päästiin taputtelemaan kenguruita ja wallabeita ja nähtiin kaikki tärkeimmät Ausseissa asustelevat eläimet. Tosin Tasmanian devileihin tai vompatteihin ei päässy koskemaan, heh.

Laura hajotti kameran, joten kuvia tulee joskus myöhemmin facebookkiin lisää… eka pitää saada uus kamera Suomesta tänne, kun ei kortinlukijassa toimi japanilainen kortti. Mur.

Yhtenä päivänä käytiin Moreton Islandilla, joka oli pelkkää hiekkaa, aika siistii. Siellä oli tarkotus snorklailla, mut lopulta vaan mä ja Mika uskaltauduttiin veteen, koska siellä oli ihan käsittamätön virtaus (oli todellinen haaste uida vaikka oli räpylät...) ja vedes oli hirveesti veneita jotka liikku niitten virtausten mukana ympäri ämpäri. Kun jäi paikalleen, niin sieltä jyräs vene päälle :D myöskin vedessä oli paljon meduusoita, tosin ei polttavia, mut enivei mun reaktio on joka kerta paniikki. Eli ei kovin nautittava snorklausreissu, vaikkakin paikka oli ihan hieno :)

Lennettiin Ellun kans uudeks vuodeks Sydneyyn ja vietettiin NYE sananmukasesti sillan alla. Aamulla mentiin piknikille ja nähtiin mun kaveri Mervi, Mervin sisko Tuija ja Tuijan poikaystävä Marko. Myöhemmin seuraan liitty myös Asta. Hengattii koko päivä piknikillä. Alotettiin Darling Harbourissa, mutta löydettiin ittemme lapsiperheiden keskeltä. Vaihdettiin paikkaa Circular Quayhin, jossa viihdyttiin muutama tunti… Iltapuolesta siirryttiin sillan alle missä oli ainut paikka, jossa sai juoda omia juomia. Ilotulitukset oli ysiltä ja 12 aikaan ja oli ihan ne kyllä tosi vaikuttavat :D pikkasen siistimmät kun kauppatorilla. Lähettiin nukkumaan joskus yhen aikaan ja seuraavana päivänä rannalle heti aamupäivästä.

Käytiin Astan kanssa snorklailemassa ja löhöttiin rannalla Mervin, Tuijan ja Markon kanssa… Illalla olikin selkä ihan tulipunanen, kun oli osa selästä jääny rasvaamatta. Käytiin grillailemassa Shelly beachillä (pienempi ranta Malyssa, tunnettu haista) ja lopuks vielä Wharf Barissa. Asuttiin Ellun kanssa noi muutamä päivä lähempänä keskustaa Neural Bayssä Eliaksen kämpässä, kun oma huone oli vuokrattu pariks viikoks kämppis Michelinin vanhemmille.

Tammikuun toka päivä lähin Tasmaniaan ja tapasin siellä perheen. Mulle tuli siitä aika paljon Uus Seelanti mieleen, aika karua mut jotenki tosi hienoa. Autoiltiin ympäriinsä ja käytiin merihevosfarmilla ja kattoo vesinokkaeläimii, siistei veikkosii :D Yks ilta mentiin kattelemassa kun pikkupingviinit rantautu, sairaan siistejä pörrösiä poikasia, kääk, olisin halunnu ottaa yhen mukaan :))) Harmi ettei Tasmaniassa ollu enempää aikaa kierrellä… parissa päivässä ei kovinkaan paljoa näe. Olis tosin voinut olla pikkasen lämpösemmät ilmat… siellä kun tosi etelässä on, niin ei pahemmin yli 20 asteen mittari noussu ja illal oli jäätävää.

Tasmaniasta lennettiin Melbourneen ja mentii yöjunalla Sydneyy. Oli tarkotus käydä Canberrassa ja kiertää enemmän Melbournee, mut päädyttii vaan vähän kävelee ympäriinsä ja kävästiin näköalatornissa :D Mä asustelin Mervin luona ja perhe hostellissa. Alko perheel pursuu korvista ulos reissaus ja mä taas vasta olin päässy reissauksen makuun... Noh enivei. Melbourne oli siisti kaupunki ja paatin mennä sinne uudestaan :) (ja meninkin uudestaan nopeemmin kun olisin arvannu...) Junas saatiin Juhan kans kaks penkkii molemmille ja nukuttii ku kroisokset :D heheh :D yllättävän hyvä yö.

Sydneystä käytiin Mikan ja äipän kanssa vielä viinitiloilla maistelemassa viinejä. Muuten otettiin vaan aurinkoa ja nautittiin. Vikana iltana käytiin koko porukka oopperassa kattomassa sirkusta, oli sairaan hieno!! Ei ollu eläinsirkus vaan lähinnä akrobatiaa ja esiintyjät oli ympäri maailmaa.

Saatiin Ellun kans koulusta syksyn kurssien tulokset ja päästiin kaikki kurssit läpi. Business Finance meni mulla hienosti läpi 51% eli yhellä prosentilla, jeejee!! Olis kyllä harmittanu sikana jos ei olis menny, kun vaivaa tuli siihen kurssiin nähtyä toooodella paljon.

Saatoin maanantaina 12.1. perheen lentokentälle ja tulihan siellä tippa linssiin vääjäämättä kun taas tietää ettei nää puoleen vuoteen. (kesällä näillä näkymin käymään muutamaks viikoks, lennot Suomessa n. kesäkuun puolessa välissä…) Tosin samalla ties, että oli hienot 5 viikkoa takana… Olihan se siistimpää siinä sanoa heipat ja olla hetken allapäin kun se ettei ollenkaan olisi nähny!

<3:lla Laura

No comments: