Friday, October 9, 2009

Surffausta Balilla! 8.-20.10.2009

Bali!!

Noniin, nyt on saatu uusi matka kayntiin. Reissunhan on tarkoitus kestaa kolmisen kuukautta ja siina ajassa surffata Balilla (13 pva), kierrella Ausseissa ja naha Elluu & Nellii (1,5 kk), kayda moikkaamassa Aussien kamppista Michelinia Filippiineilla (1-2 vkoa) ja lopuks vahan kiertaa Thaimaassa (1 kk).

Nyt on siis reissun eka vaihe menossa :) Tulomatka olikin aika pitka, onneks odotuksia ei ollut Frankfurtissa ja Hongkongissa kun nelisen tuntia kumpaisessakin. Kaikenkaikkiaan meni semmonen reilu paiva tanne ja kaiken huipuks sai odotella Balin lentokentan viisumijonossa tunnin. Ei ollu tietoakaan elektronisesta meiningista.

Terminaalin ulkopuolella ahnaat paikalliset hyokkas heti viattoman turistin kimppuun tarjoomaan taksia. Monta niita kysymassa kavi ja aina kun tein vastaehdotuksen hinnasta niin ne lahti menemaan. No lopulta sain kyydin alle puoleen siita mista se lahti, eli kuudesta eurosta vajaaseen kolmeen. Olipas kallista.

Legianissa, hotellilla odotti ilmastoitu ja lampimalla vedella varustettu huone. Vaikka olin melkeen koko lennon nukkunu niin olis pikkasen tehny mieli viela kollahtaa. No iltahan alkoi vaajaamatta tulla, joten paatin suihkun kautta (jossa kaynnista ei paljon tunnu hyotyy olevan kun saman tien paistuu uudestaan...) lahtee tutustumaan 20min kavelymatkan paahan Kutaan, joka ompi saaren bile- ja surffikeskittyma.

Kiersin kaikki maholliset vaatekaupat ostamatta mitaan. Koska aikasemmasta viisastuneena paatin tutkia ekana paljonko tavaraa on tarjolla, jotka ”ehdottomasti” haluan ja sitten vasta ostaa. Kierroksen jalkeen menin ottamaan tunnin jalkahieronnan, joka maksoi hurjat 4e.

Illan syopottely menikin paikallisessa pikkusten ravintoloiden keskittymassa, jossa kaikki myyjat huus sisaantuleville tarjouksiaan. Paatin syoda, yllariyllari, paistettua riisia kanalla.

Pienen lonely planetin lueskelun jalkeen paatin menna nukkumaan, etta jaksan heraa aikasin.

... no eihan se niin menny vaan puol ysista puol yhteentoistahan se torkku soi kun ei meinannu millaan saada itteeni ylos.

Aamupalakokemus oli aika jainen. Se kuulu hintaan ja pakkohan siis oli syoda. Hedelmat oli hyvia, mut toastin jouduin vetamaan ilman hilloa, kun se oli taynna karpasia. Kahvi maistu todella omituiselle, eika vaihtanu varia vaikka kaadoin sinne puol kannua maitoa. Jei. No, masu "taynna" paatin vihdoin lahtee kierteleen.

Ekana kavasin lapi surffikoulut ja paadyin prosurfschooliin, missa oli muitakin tasoja kun beginner. Huomenna alkaa siis seitteman paivan surffaus... onneks saa pitaa valipaivia :) Sit olikin hyva kayda shoppaamassa. Paatin, etta shoppaan samantien kaiken minka shoppaan taalla, koska tassa ilmastossa shoppaus ei oo niin siistia. Shoppailun jalkeen lahin takas hotellille muuttamaan kamat viereiseen mestaan. Syy muuttoon onpi se, etta vaihdossa Thaikuissa oleva Polo (entinen koulukaveri Stadiasta) sattuupi saapumaan tanne kavereittensa kanssa (itseasiassa kolmen tunnin paasta). Taman kuultuani ilmottaduin seuraehdokkaaksi (=angin messiin). Kavin lunastamassa meille hostellin joka ei tasoltaan oo ihan se mika toi edellinen. No on myos tuplat halvempi eli 5e/2hh/yo. Ei oo lamminta vetta, ei ilmastointia, ei lakanoita ja vessasta puuttuu katto, hilarious :D katotaa naurattaako parin yon jalkee.

Kun kampanvaihto oli ohi niin suuntasin viela keskustaan syomaan pizzahutiin, jossa pikkupizza, limu ja valkosipulileivat makso yhteensa 4e. Aikamoista. Suomessa tolla hinnalla saa sen limun. Takastulomatkalla hotellille naureskelin pikkukojulle, jossa oli myynnissa ”petrolia”, Kyltin alla oli parissa rivissa Absolut-vodkapulloja, mitapas muuta. Lahemman tarkastuksen jalkeen pullojen sisalto tosin oli kellertavaa. Vaikka mihinkas muuhun sita absolutia muka ees vois kayttaa kun tankkiin.

Tassapa mun uuden reissun alotus. Siirryn tasta hotellille odottelemaan poikien saapumista ja valmistautumaan henkisesti huomiseen surffaukseen!

Haleja kaikille <3

No comments: