Friday, May 15, 2009

Synttäreitä, työtä ja vähän reissausta.

20.-22.3. Nelli ja Laura 45v

Meillä sitten sattuikin synttärit oikeen hienosti Perjantaiks ja Sunnuntaiks.

Perjantai alko Nellin synttäreillä, synttäripöytä oli valmiina heti aamusta. Kakkua ja skumppaa! Päivä vietettiin Nellin kanssa, kun Ellu meni töihin. Illalla mentiin syömään Tex Mex ravintolaan Timon ja Ilonan kanssa ja mahat pullollaan (liiankin..) siirryttiin Manlyyn viettämään iltaa.

Lauantaina (välipäivä ;) ) nukuttiin aamusta ja päivällä valmistauduttiin illastamaan menoon ja Sydneyn yöelämään. Mentiin Afrikkalaiseen ravintolaan, jonne tulikin meitä kymmenisenkunta. Siistii! Masut täynnä otettiin ferry keskustaan ja mentiin Argyle nimiselle clubille. Ellulla oli jalat hajalla kengistä ja me muut muuten vaan koomattiin. Istuttiin paikallaan siihen asti kun kello löi 12 ja mä esitin taptusten saattelemana elämäni synttäritanssin. (kyllä, myös robotti oli teemassa). Lähettiin Ilonan kanssa vielä katsastamaan Ivy ja lopulta kotosalle kiltisti nukkumaan.

Sunnuntaina heräsin Ellun ja Nellin iloseen synttärilauluun (tai melkeen heräsin, ne pakotti mut takas sänkyyn… :D ) Syötiin taas kakkua ja juotiin pinkkiä skumppaa. Päivällä lähettiin kattomaan Rugbyä, jonne koulukaveri Carol oli ostanu mulle lipun lahjaks, jiihaa! Paikalliset sankarit Manly Sea Eaglesit (Ei Seagullsit, niin kun Ellu alkumatkasta luuli…) otti mittaa New Zealand Warriorseista. Manly hävis tiukan taiston jälkeen, joten oli turha odottaa lihaskimppuja Manlyn iltaelämään. Me sen sijaan siirryttiin Wharf Bariin ja sieltä vielä Nellin ja Malcomin? (kavereitten kesken Mälkki) kanssa Shore Clubille ja viihdyttiin melkeen kahteentoista, eli tappiin. Kylläpä maanantaina uni maistu.

23.3. Jenna Sydneyyn! Maailman ihanin synttäriylläri!

Jenna saapui mun synttäreitten jälkeisenä iltana Sydneyyn kolmeks viikoks!! Käsittämättömän siistiä saada ystävä kylään täällä koti-ikävän keskellä. Jenna, yllättäen asuikin meijän luona ja Steven iloks talossa oli neljän typyn sijasta viis. Joista neljä Suomalaista :) mekkala oli sen veronenkin…

Ekat kaks viikkoa kierreltiin Sydneyssä, mulla oli töitä ekat kaks viikkoa, joten en pystyny täysillä viihdyttämään, mut Nelli ja Madde piti seuraa sen aikaa kun mä kaitsin lapsia altaassa.

Ekalla viikolla ilmat oli ihan hyvät ja vähän otettiin aurinkookin, käytiin kävelemässäkin ihan mukavasti. Yhtenä päivänä tuli kilsoja melkeen 15 kun käveltiin Manly Scenic Walk. Maisemiin täällä ei kyllä kyllästy koskaan. Toka viikko meni enemmän shopatessa, kävästiin Sydneyn Aquariumissa ja kattomassa rugby unionia. (Jenna kävi myös eläintarhassa Madeleinen kanssa, mä skippasin kun oon jo kaks kertaa käyny…)

Mulla oli aikamoinen flunssa vielä kun Jenna tuli, oli ollut jo pari viikkoa. Ja Jennan ekan viikon jälkeenhän napsahti 38 kuumetta ja angiina. Muistaen viime vuoden kuuden angiinan putkea, pikkasen huoletti. Onneks tää lähti yhillä antibiooteilla ja kun lähettiin viettämään vikaa viikkoa Adelaideen, olin melkeenpä jo kunnossa.

Käytiin vikana päivänä ennen Adelaidea, hieman pitkän lauantain jälkeen, sunnuntaina Blue Mountainsille. Sydneyn lähellä olevat vuoret, jotka on kyllä virailemisen arvonen paikka! Aamulla meitä odotti ylläri vuorilla. Ensimmäinen katselupaikka ja yhtään vuorta ei näy. Niin sankka sumu, ettei laaksoon ja vuorille päin näy kymmentä metriä enempää. Lannistuneina mentiin syömään vähän läheiseen ranvintolaan ja kyseltiin sieltä neuvoja. Ravintolan väki sanoi, että jos ei 12 mennessä oo selkeytyny, niin ei selkeydy. Kellohan oli 11.30. Noh, ruuat ei ollu ees tullu pöytään kun eka vuori alkoi olemaan näkyvissä ja ruuan loppuun mennessä melkeen koko sumu oli tiessään. Hihkuttiin riemusta!

Käytiin kävelemässä vähän ylös ja alas, räpsittiin hirveesti kuvia, varsinkin kolmesta siskosta, joka on paikan nähtävyys. Sitten ajettiin vähänmatkan päähän josta olisi voinut ottaa gondolin alas tai toiselle vuoren reunalle, mutta päädyttiin kävelemään sademetsään ja syöttämään erilaisia papukaijoja ja Cockatooita. Se olikin mun mielestä retken hienoin osa \o/ Lintujen äänet on pikkasen toista luokkaa kun Suomessa. Sairaan hienon värisiä ja näkösiä, mut raakkuu ja pitää aivan karmeeta mekkalaa. Iltapäivällä totaalisen uupuneina lähettiin kotiin päin ja aamulla olikin aikanen lähtö Adelaideen.

Saatiin yöpyä Alanin luona, johon tutustuin Japanissa 1,5v sitten. Kämppä oli mukavan iso meille kaikille =)) Aamulla saavuttiin Adelaideen ja Alan oli töissä. Vietettiin päivä shoppailemassa keskustassa, joka oli pienempi kun Helsinki. Kun Alan pääs töistä, niin pääs suorittamaan päivän treenisuorituksen. Meijän kassi (mun jättikokonen billabong) oli juuttunu säilytyslokeroon ja sitä ulos repiessä meni tovi.

Päätettiin vuokrata auto, kun Alan olis enivei seuraavan päivän töissä. Automaatti vaihteet, mut ilman navigaattoria. Jes… Kiidettiin kartan tutkiskelun jälkeen muutaman kymmenen kilsan päähän Glenelgiin käveleen, nähtiin pieni rauskukin rannassa ja vähän shoppailtiin lentsikkakentän lähellä outlet kauppakekskuksessa.

Tokana päivänä käytiin kävelemässä haikkaamassa läheisellä vuorella. (kyllä, flipflopeissa) Nähtiin siinä ajellessa puussa koala. Otettiin pari kuvaa ja huristeltiin vuoren huipulle. Meillä oli vielä jalat aivan jumissa edellisestä vuorireissusta ja kyllä lihakset huus hunajaa kun suunnattiin alas Wild Life Parkiin. Jenna pääs halaamaan koalaa ja syötettiin kenguruita. Kun lähettiin pois, nähtiin kaks kengurua luonnossa, vauva ja äippä. Käytiin reissun päätteeks syömässä Chicken Parmigianat, jotka oli aivan käsittämättömän kokoset. Ilta meni pelatessa Kongoa.

Kolmas päivä vietettiin Glenelgissä taas, tällä kertaa rantatunnelmissa. Jenna ja Alan pelaili futista, mä löhösin. Käytiin Ikeassa syömässä lihapullia ja RANSKIKSIA (missä muussi??). Ja pettymyshän se sapuska oli. Jostain syystä ei ollu yhtä hyvää kun Suomen Ikeassa. Illalla oli tarkotus lähteä ulkoilemaan, mut eihän siitä mitään tullu kun oltiin niin poikki ja mentiin nukkumaan.

Perjantai olikin Pitkäperjantai ja tällä kertaa otettiin ihan iisisti että jaksetaan illalla. Noh, eiköhän Pitkäperjantai oo koko vuoden ainut päivä kun ykskään alkoholia myyvä paikka ei oo auki, joten se siitä Adelaiden baaritarjonnasta. Syötiin siis pizzat ja pelattiin kogoa.

Lauantaina lennettiin takasin Sydneyyn ja illallä lähettiin vähän viettään iltaa. Sunnuntai menikin aika rauhallisesti hengatessa, tuliaisia ostellessa. Maanantain Jennan pitikin lähteä kotiin. Tällä kertaa jäähyväset ei ollut niin vaikeet kun vanhempien kanssa, koska ties ettei mee niin kauaa että näkee taas!

13.4.- 6.5. Vikat viikot Sydneyssä

Mulla oli vielä kolmisen viikkoo term breakia jäljellä ja käytin sen treenailuun ja hengailuun.

Ainot retki oli Nellin (Ellu oli töissä :( ) kanssa Aussien pääkaupunkiin Canberraan, jota oli monesta lähteestä kuultuna kuvattu liikenneympyröiks. Lähtö oli aika pikapäätös. Daven veli James tuli Lontoosta Sydneyyn muutamaks viikoks työmatkalle ja lupas ottaa meijät tolle reissulle mukaan. Se hoitaa bisneksiä ja me hengataan. Takastulomatkalla oli tarkotus käydä Woolloongongissa, mutta se keikka peruuntukin joten oli rennompi aikataulu Canberrassa…

Loppujen lopuks, se kolme tuntia mikä Canberrassa vietettiin oli mulle aikakin ihan tarpeeks. (Ilona ja Timo oli viikonlopun ja sano et se oli ihan runsaanlaisesti… heh). Käytiin kattomassa parlamenttitalo, jossa olikin jonkunnäköset tervetuliasharjotukset. Ihan siistii torvimusiikkii. Käsittämättömin asia oli kyllä ehdottomasti meijän infosta saatu kartta. Siinä oli jättikokonen liikenneympyrä ja siitä piti jatkaa selkeesti suoraan. No todellisuudessahan piti kääntyä oikeelle. Siellä me seistiin jonkun aikaa valtavan liikenneympyrän keskellä miettimässä et uskoakko karttaa vai silmiä. :D Uskottiin silmiä. Käveltiin väärällä puolella tietä, jouduttiin hieman kiertämään pusikoissa hämähäkkien seassa ja loikkimaan moottorietien yli että päästiin perille, aikaakin kulu ennustetun 20min sijasta melkeen tunti. Takasin otettiin bussi. Lopuks kierrettiin keskustassa ja ostettiin parit kengät. Kun James tuli kokouksesta kävästiin lounalla ja lähettiin takas Sydneyyn päin.

Töitä kerkesin tehä vielä 1,5 vkoa ennen Suomeen lähtöä ja sanoivat töissä, että voin soitella mielellään kun tuun takasin, jee! Kyllä voi sanoa, että iso osa niistä lapsukaisista oli aivan ihania! Onhan siellä ne muutamat jotka hokee ”I don’t wanna do that.”, ”I don’t put my head under the water”, “Don’t let me go, I can’t swim”, “You can’t say that!!”yms. Ah. No noistakin hokijoista osa oppi JO uimaan.

Nyt kun mun aika tältä kertaa Ausseissa on finaalissa, niin Ellulla on vielä kuukaus jäljellä ja parin viikon Cairnsin matkakin Nellin kanssa. Matkalla Suomeen Ellu tekee stopin Lontoossa Daven luona ja molemmat tulee Suomeen yhtä aikaa :) …Nellihän ei tuu Suomeen käymään ollenkaan, vaan hengaileepi koko Suomen kesäajan Ausseissa.

No comments: