Sunday, November 2, 2008

Heipähei pitkästä aikaa

2.11.2008

Niin paljon on hommaa ollut, että on blogin kirjottelussa ollut mojova tauko. Toisin kun varmaan kuvittelette: EI, kaikki aika ei oo menny biletykseen vaan koulun suorittamiseen. Huhhuh. Eli ne, jotka on jo kerennyt luulemaan että ollaan täällä ihan rappiolla: ootte väärässä :D

Sairastamiset on sairastettu ja nyt on päästy urheilun makuun oikeen kunnolla. Niin kun Lauran tuntevat tietää: sanoja kohtuus tai rauhallinen alotus ei tunneta. Niinpä siis joka päivä treenin pituus on ollu tunnista kahteen ja puoleen. Eilen olikin pakko ottaa vapaapäivä…. Treenaaminen on myös hyvä tekosyy ottaa tauko lukemiseen

Duunia on haettu minkä on keretty, mutta tuntuu ettei kellekkään kelvata. Viime viikonloppuna käytiin suorittamassa responsible service of alcohol -kurssi. Kun saadaan todistus niin voidaan hakee myös baareihin, ravintoloihin ja kahviloihin töihin! Eli täällä kun niitä riittää, niin sormet ristissä, että joku meijät kelpuuttaa.

Koulunkäynti alkoi tosiaan pari viikkoa sitten oikeen rytinällä: parit presentaatiot, essee, financen portfolio ja financen koe. Huhhuh. Varsinkin ton business financen kanssa on täällä ongelmia ollu (Lauran innostus vähänkään matikkaan liittyvään tiedetään…), kun ei toi sanasto oo aivan täydellisesti hallussa. Viime viikko puurrettiin joka päivä monta tuntia ja tuloksena ainakin läpipääsy kokeesta. Eipä paljon auta, että tunneilla istuu ja yrittää ymmärtää :D Onneks noi muut aineet on pikkasen helpompia niin ei hajota tänne täysin.

Parisen viikkoa sitten Ellun kaveri Asta tuli kavereittensa kanssa tänne vierailemaan Surfers Paradicesta. Niitten kanssa parina päivänä nähtiin ja testailtiin yöelämää. Perjantaina muut lähti syömään ravintolaan niin Laurapa jäi kämpille hengailemaan ja liitty vasta myöhemmin seuraan, kannatava veto olikin ;) Hirvellä kiireellä juoksu ferrylle ja aivan hikisenä, viimesenä sisään. Siinä kun ulkona hieman tuuletteli niin seuraan liitty ferryn henkilökunnan herra nimeltä Ache (lempinimi, koska nimeä en tiiä miten kirjotetaan…), joka kyseli että onko kaikki ok :D Ilmeisesti hiki ja puuskutus ei vaikuttanu normaalilta :D hahah. Nooh, pienen juoksuselittelyn jälkeen Laura ampas vessaan vähän ehostautumaan… pois tullessa samainen herra kysäsi jos olis kiinnostusta käydä ferryn ohjaamossa kattelemassa meininkiä. Hmm. pitääkö ees kysyä?! Niinpä Laurasta tuli virallinen Ferry-kuski. Parkeeraamista lukuunottamatta meni mukavasti 20 minuuttia ferryä AJAESSA… Mihin voi jättää työhakemukset?? Kuulemma, jos haluu ferrykuskiks niin pitää ajella bussilla eka pari vuotta. Pah, suoraan huipulle!! Ilta sitten menikin parissa pubissa hengaillessa.

Saatiin puhuttelu yöliikumisesta (möykkäämisestä) kämpässä. Tuntu hieman epäreilulta, eikä saatu mitään vastausta miten tulevaisuudessa pitäis tulla kotiin koska syy: ovien kolina ja portaitten natina. Kumpaakaan ei me voida vaikuttaa. Toisekseen kämpässä asuva 15v tytär on hieman murkkuiässä: pitää jatkoja salaa parvekkeella kun vanhemmat nukkuu ja varastelee alkomahoolia isukilta. Joten voipi olla, että Andrewlla on siitä huoli ja sitten täällä on kolme nuorta bilettävää tyttöä oman tytön lisäks. Noh, yritämme olla tulevaisuudessa hiljempaa anyway.

… Pari päivää myöhemmin tästä keskustelusta meijän kämpän omistaja tuli kännissä, keskellä viikkoa kotiin. Oli unohtanu avaimet ja pimpotti ovikelloa puol yhen aikaan. Sen jälkeen ei oo pahemmin asiasta puhuttu ja olihan se pahoillaan.. Vois jotenkin sanoa, että pahempi on se et joku kännis koputtaa ikkuinoihin ja pimpottaa ovikelloa kun se, et yrittää tulla hiljaa, mutta täällä kämpässä ei oo mitkää hiljaset lattiat :D

Eilen oli koulun järjestämä study abroad cruice: 4h kiertelyä Sydneyn lähivesistössä. Oli kyllä siisti reissu, aikamoiset maisemat ja ihan reteitä huvipursia ihmisillä. Mentiin laivaan nälkäsinä ja syötiin snacklautanen alta aikayksikön tyhjäks. Eipä ollu kummonen mutta siinä hädässä autto… Tosin eipä ois tarvinnu hoppuilla niitten keksien ja porkkanoiden kanssa: pöydät alko täytyy spring rollseista, lihapullista ja piirakoista :D jokaselle siis masu täyteen… Risteilyn jälkeen kävästiin vielä Manlyn paikallisessa ja kiidettiin nukkumaan.

Perjantaina oli parit halloween bileet. Toiset oli meijän koulukaverin järkkäämät ja toiset oli koulun järkkäämät Steynessa. Tosin eipä siellä Steynessä kummonen meno ollu. Täällä halloween on oikeesti juhla toisin kun Suomessa, ei tosin yhtä iso kun Jenkeissä. Lähemmäs kaikilla oli jonkun näkönen puvustus päällä. Me oltiin pukeuduttu sotilaiks, koska se oli helpoin ja halvin vaihtoehto. Tosin ei vissii ihan aukottomasti onnistunu kun yks typy bileissä et onks Laura pukeutu rokkistaraks: Pinkiks :D Hups. Eipä olis itelle eka tullu mieleen et rokkistaran valttikortti on muta ja rikkinäiset army vaatteet :D

Suunnitteilla on jäädä tänne vielä kevääks ja ehkä ens syksykikin. Kahtellahan... eli jos innokkaita Ausseihin tulijoita on niin koodia tänne!! Tännehän saa helposti work&travel viisuminkin :)

… Palailemme taas astialle.

No comments: